Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κεραμέως: Μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία την άλλη εβδομάδα
[Protagon]: Κεραμέως: Μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία την άλλη εβδομάδα

[Protagon]: Κεραμέως: Μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία την άλλη εβδομάδα

Το άνοιγμα των σχολείων (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια) την ερχόμενη εβδομάδα, έθεσε ως στόχο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Είχαμε συζήτηση την Παρασκευή με την Επιτροπή, και παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το άνοιγμα σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή Γυμνασίων και Λυκείων. Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι», ανέφερε η κυρία Κεραμέως σε δηλώσεις της τη Δευτέρα στο Μega.

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία. Δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα. Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Oλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις κ.λπ.», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Οσον αφορά τα Δημοτικά, είπε ότι «είναι μια δυναμική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Συζητάμε κάθε βήμα με τους ειδικούς, θα περιμένουμε τις εισηγήσεις τους και αυτή την εβδομάδα». «Στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές στη διά ζώσης εκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση είναι λύση ανάγκης», επανέλαβε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!