Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κεραμέως: Κρούσματα στα σχολεία θα έχουμε – είμαστε όμως καθ’ όλα έτοιμοι
[Protagon]: Κεραμέως: Κρούσματα στα σχολεία θα έχουμε – είμαστε όμως καθ’ όλα έτοιμοι

[Protagon]: Κεραμέως: Κρούσματα στα σχολεία θα έχουμε – είμαστε όμως καθ’ όλα έτοιμοι

Η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό και είναι προϋπόθεση για την είσοδο οποιουδήποτε στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» λίγο πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Οσο για τις αντιδράσεις μερίδας γονέων που ακόμα και σήμερα επιμένουν να αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα, δηλώνοντας έτοιμοι ακόμα και να τα δουν να χάνουν ολόκληρη τη χρονιά, η υπουργός σχολίασε:

«Δυσκολεύομαι, ωστόσο, να αντιληφθώ ότι ένας γονέας δεν θα ήθελε να προστατεύσει το παιδί του, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του παιδιού του. Οφείλουμε να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία και την εκπαιδευτική διαδικασία, εμπιστευόμενοι τους επιστήμονες».

Κληθείσα να τοποθετηθεί για τις απειλές και τα εξώδικα κατά των διευθυντών των σχολείων απο τους πιο επιθετικούς μεταξύ των «δύσπιστων» γονέων, η κυρία Κεραμέως θέλησε να διαβεβαιώσει όλους τους εκπαιδευτικούς ότι δεν πρέπει να πτοούνται από τους τέτοιους είδους απειλές, καθώς τους προστατεύει πλήρως το υφιστάμενο πλαίσιο.

Στη συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης πως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές καθώς κρούσματα θα υπάρξουν στα σχολεία, υπάρχει όμως το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για παν ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, έκανε γνωστό πως έχει συσταθεί «ομάδα κρούσης» για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, καθώς επίσης και ένας Covid-υπεύθυνος σε κάθε σχολική μονάδα που θα επιτηρεί και θα διαχειριστεί το κρούσμα.

Για τα ύποπτα κρούσματα, ο κ. Γώγος είπε ότι το τμήμα δεν θα κλείνει, αλλά θα γίνονται διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!