Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στο σχολείο θα έτρεχα να τα εμβολιάσω
[Protagon]: Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στο σχολείο θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

[Protagon]: Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στο σχολείο θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

Την ώρα που σε σύνολο περίπου 800.000 self test στα σχολεία, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 1.000 με 1.500 παιδιά (σύμφωνα με σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου), η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κλήθηκε να απαντήσει τόσο στις ανησυχίες των γονέων (για το τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος ή κρουσμάτων στην τάξη των παιδιών τους), όσο για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα τμήματα, διευκρίνισε η κυρία Κεραμέως, αν χρειαστεί, θα κλείνουν μεμονωμένα. Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου, επανάλαβε για μία ακόμη φορά, ενώ στάθηκε σε δύο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδόμενα και είναι το πρώτο στοιχείο -τόνισε- ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing».

Ετσι, αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν επτά τεστ μέσα στην εβδομάδα.

«Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς.», σημείωσε σχετικά η Νίκη Κεραμέως.

Σε ερώτηση εξάλλου, για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται χαλάρωση του συστήματος απουσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!