Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κεραμέως: Γιατί δεν συζητάμε το κλείσιμο των σχολείων – γιατί δεν αραιώσαμε τα τμήματα
[Protagon]: Κεραμέως: Γιατί δεν συζητάμε το κλείσιμο των σχολείων – γιατί δεν αραιώσαμε τα τμήματα

[Protagon]: Κεραμέως: Γιατί δεν συζητάμε το κλείσιμο των σχολείων – γιατί δεν αραιώσαμε τα τμήματα

Για την πανδημία, τη μεταδοτικότητα του κορονοϊου στα σχολία, τον αριθμό των παιδιών στις σχολικές αίθουσες αλλά και το bullying και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μίλησε την Παρασκευή, σε μια μεγάλη συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις Έξι», η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας παράλληλα κατηγορηματικά τις φήμες για επικείμενο κλείσιμο των σχολείων, λόγω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια, όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κυρία Κεραμέως ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς για τη συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν δωρεάν εφτά τεστ την εβδομάδα (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία, γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Οπως σημείωσε το ertnews.gr , η κυρία Κεραμέως συντάχθηκε με την άποψη της Βάνας Παπαευαγγέλου, μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λέγοντας ότι τα σχολεία «παρακολουθούν την πανδημία» και δεν την οδηγούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!