Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κεραμέως: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για σχολεία και πανεπιστήμια
[Protagon]: Κεραμέως: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για σχολεία και πανεπιστήμια

[Protagon]: Κεραμέως: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για σχολεία και πανεπιστήμια

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε από το Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στη λειτουργία και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σε συνέντευξή της την Παρασκευή στον Ant1 εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι συζητούνται με τους ειδικούς τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν. «Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο. Υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», πρόσθεσε.

Σχετικά με το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων, επισημαίνοντας πως το υπουργείο εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμού των εφήβων, που άνοιξε από χθες Πέμπτη.

Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, «ωστόσο δεν φτάνει, χρειαζόμαστε κι άλλους εμβολιασμούς» τόνισε.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είπε ότι φέτος έχουμε 9.000 περισσότερα παιδιά από πέρσι, που κρίθηκε ότι δεν πληρούν ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να συμπληρώσουν μηχανογραφικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!