Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κεραμέως: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε σχολεία
[Protagon]: Κεραμέως: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε σχολεία

[Protagon]: Κεραμέως: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε σχολεία

Στο πάνελ του υπουργείου Υγείας και στην ενημέρωση των 6 μ.μ. έλαβε μέρος την Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από όπου και ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις από το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

«Σήμερα παρουσιάστηκαν κάποιες τελευταίες διευκρινίσεις ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς», είπε η κ. Κεραμέως. Δείτε τις εδώ .

Η ίδια ανέφερε ότι για την υποστήριξη στα μέτρα προστασίας το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε Ασφαλείς», όπου περιλαμβάνονται οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς σε συχνές ερωτήσεις, γενικότερα όλο το υλικό που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στις εκπαιδευτικές δομές.

Επίσης, «έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενημερωτικά βίντεο, που απευθύνονται ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία στα μέτρα πρόληψης», είπε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρόκειται για δυναμική διαδικασία και είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για κάθε πιθανή ανάγκη επαναπροσδιορισμού των ληφθέντων μέτρων και για να διευκολύνουμε κάθε διαδικασία. Μια νέα χρονιά ξεκινά και με ιδιαιτερότητες. Οι προτεραιότητες είναι δύο: Να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την τόσο σημαντική και απαραίτητη εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών μας, των γονιών μας».

Η υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ξεκαθάρισε πώς το λουκέτο στα τμήματα ή σχολεία είναι διαδικασία που προβλέπεται ι από τα υγειονομικά πρωτόκολλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!