Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κεραμέως: Αγωγή σε ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Τετάρτης – Σεβαστείτε τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες
[Protagon]: Κεραμέως: Αγωγή σε ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Τετάρτης – Σεβαστείτε τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες

[Protagon]: Κεραμέως: Αγωγή σε ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Τετάρτης – Σεβαστείτε τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες

Κατεπείγουσα αγωγή στην ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία που προκήρυξε την Τετάρτη 16 Ιουνίου – ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου (αλλάζοντας μάλιστα την αρχική απόφαση για στάση εργασίας) κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλώντας τους συνδικαλιστές να επιδείξουν τον ελάχιστο σεβασμό στη δοκιμασία που περνούν χιλιάδες υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Οπως υπογραμμίζει η υπουργός, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», τονίζει και εξηγεί ότι εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατα τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

Η Νίκη Κεραμέως σημειώνει επίσης ότι δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!