Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Κέντρο Κινηματογράφου: Η διελκυστίνδα μιας ομαδικής παραίτησης
[Protagon]: Κέντρο Κινηματογράφου: Η διελκυστίνδα μιας ομαδικής παραίτησης

[Protagon]: Κέντρο Κινηματογράφου: Η διελκυστίνδα μιας ομαδικής παραίτησης

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ή, το αργότερο, τη Δευτέρα 28, θα ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Υστερα από την ηχηρή παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ, που είχε διοριστεί στις 17 Οκτωβρίου του 2019. Δηλαδή: ο πρόεδρος Πάνος Λουκάκος (πρώην βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και αντιδήμαρχος Αθηναίων για τον Πολιτισμό) και τα μέλη Κώστας Φέρρης, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Νίκος Μεγγρέλης και Κωνσταντής Φραγκόπουλος.

«Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί περί το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την Ενίσχυση της Κινηματογραφικής Κοινότητας καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του ΔΣ», ήταν η κομβική φράση στην ανακοίνωση του παραιτηθέντος ΔΣ.

Μια ομαδική παραίτηση που έφτασε στο υπουργείο Πολιτισμού στις 21.38 το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου και έγινε, πάραυτα, δεκτή από την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Δεν μπορεί, πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο. Με φόντο και άξονα ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης του κλάδου των κινηματογραφιστών, στο οποίο, κατά πληροφορίες, η κυρία Μενδώνη θα επιμείνει. Αφού βεβαίως το συζητήσει με το νέο ΔΣ στο Κέντρο Κινηματογράφου. Καθώς κύριο μέλημα είναι η ενίσχυση του κλάδου, που έχει επίσης πληγεί από την πανδημία.

Κατ’ αρχάς μιλάμε για ένα πρόγραμμα, σε τρεις άξονες (ενίσχυση κινηματογραφιστών, ταινιών μικρού μήκους και animation) και συνολικό ύψος 2.800.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!