Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Καβγάς στη Βουλή για την ακρίβεια: «Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά…» είπε ο Γεωργιάδης
[Protagon]: Καβγάς στη Βουλή για την ακρίβεια: «Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά…» είπε ο Γεωργιάδης

[Protagon]: Καβγάς στη Βουλή για την ακρίβεια: «Θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά…» είπε ο Γεωργιάδης

«Ανεμο οργής και αποδοκιμασίας» κατά της κυβέρνησης ανακάλυψε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια μιας πολύ τεταμένης συζήτησης στην Ολομέλεια, ύστερα από επίκαιρη επερώτηση 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια.

Το πώς βέβαια προκύπτει αυτός ο «άνεμος οργής και αποδοκιμασίας» ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν στη ΝΔ ένα διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα θέμα προς διερεύνηση. Αλλά ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η οργή» έρχεται ως αποτέλεσμα του ότι «η ζωή των πολιτών γίνεται ολοένα δυσκολότερη» και η «αποδοκιμασία» γιατί «εκλεγήκατε με την υπόσχεση να την κάνετε καλύτερη» μετά τα μνημόνια. «Αλλά εσείς, χωρίς να έχετε ασφυκτικές πιέσεις, χωρίς τρόικα και μνημόνια, έχετε καταφέρει να βυθίσετε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην ανασφάλεια», πρόσθεσε. «Ανασφάλεια για τη ζωή, για τη δουλειά, για τη περίθαλψη, για την εκπαίδευση, αλλά και για τη καθημερινότητα», υπογράμμισε.

Νωρίτερα η Εφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την ακρίβεια, υποβαθμίζει διαρκώς το ζήτημα ή το αγνοεί επιδεικτικά, καμία παρέμβαση στην αγορά για να τηρηθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού, πλήρης αδιαφορία», είχε πει, παραθέτοντας και κάποια στοιχεία:

«- Ήδη το 23,6% των επιχειρήσεων αύξησε τις τιμές αγαθών/υπηρεσιών το προηγούμενο διάστημα και το 22,2% θα τις αυξήσει το επόμενο διάστημα.
– Ήδη το 2020 αυξήθηκε το ποσοστό πολιτών και εργαζομένων που διαβιούν σε συνθήκες σοβαρής υλικής στέρησης, ενώ μειωνόταν διαρκώς από το 2017 και μετά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!