Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κατηγορούν το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και για αντισημιτισμό
[Protagon]: Κατηγορούν το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και για αντισημιτισμό

[Protagon]: Κατηγορούν το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και για αντισημιτισμό

Το πολυσυζητημένο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο που αναφέρει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη και πέφτουν χρήματα από τον ουρανό, δεν κατηγορείται μόνο επειδή παρουσιάζει συνολικά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ως αργυρώνητους, ούτε επειδή είναι σεξιστικό (η επιλογή μιας γυναίκας και μάλιστα ξανθιάς γίνεται εσκεμμένα, αναπαράγοντας στερεότυπα). Κατηγορείται και για αντισημιτισμό. Ο τίτλος του επίμαχου πολιτικού μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ —«Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;»— θεωρείται ότι δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει και αντισημιτικά στερεότυπα.

Από μεταξύ άλλων υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών και επιχειρηματίας, Μίνος Μωυσής.

Ο κ. Μωυσής ζητά με ανάρτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ και να ζητήσει συγγνώμη. Επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από την πολιτική του στόχευση, το σποτ παραπέμπει σε κλασικό στερεότυπο αντισημιτισμού και προσθέτει ότι ο Μωυσής, που για τις ανάγκες του σποτ ενδύεται τον δημοσιογράφο ή τα ΜΜΕ, «είναι φιλάργυρος, εξαγοράσιμος και διαθέσιμος να μεταφέρει στο λαό του οτιδήποτε, αρκεί να πέφτει το παραδάκι από το αφεντικό του».

«Ο (Εβραίος) Μωυσής που για το χρήμα τα πάντα είναι έτοιμος να κάνει, να χειραγωγήσει, να επηρεάσει, να κατευθύνει τον αφελή λαό εκεί που τα αφεντικά υποδεικνύουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσής.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Μωυσής αναφέρει τα εξής:

Η τέταρτη από τις δέκα εντολές που υπαγόρευσε ο Θεός στον Μωυσή, ζητάει τον σεβασμό της αργίας του Σαββάτου και την αποχή από οποιαδήποτε απασχόληση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!