Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι
[Protagon]: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι

[Protagon]: Κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι

Το γραφείου του ειδικού εισαγγελέα στο ειδικό δικαστήριο της Χάγης που ερευνά τα εγκλήματα ενάντια σε Σέρβους, Αλβανούς και Ρομά κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, το 1998-1999, άσκησε μήνυση κατά του προέδρου του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην διάρκεια του πολέμου.

Ο Θάτσι βαρύνεται με 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η δολοφονία, η βίαιη εξαφάνιση προσώπων, η καταδίωξη και τα βασανιστήρια.

Μαζί με τον πρόεδρο κατηγορούνται πρώην διοικητές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK), οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των Σερβικών δυνάμεων πριν από την επέμβαση του ΝΑΤΟ. Συνολικά βαρύνονται με περίπου 100 φόνους ενώ ανάμεσα στα θύματα των κατηγορούμενων ήταν και πολιτικοί αντίπαλοι.

Ενας δικαστής εξετάζει το κατηγορητήριο για να αποφασίσει εάν θα επιβεβαιώσει τις κατηγορίες, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε επίσημη κατηγορία.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα τονίζει ότι προχώρησε στη δημοσιοποίηση των κατηγοριών «λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών του Χασίμ Θάτσι και του Κάντρι Βέσελι να παρεμποδίσουν και να υπονομεύσουν το έργο του Δικαστηρίου», ώστε να μην προσαχθούν στη Δικαιοσύνη.

Οι κατηγορίες, που είχαν απαγγελθεί τον Απρίλιο, δημοσιοποιήθηκαν καθώς ο Θάτσι βρισκόταν καθ ‘οδόν προς την Ουάσινγκτον, όπου επρόκειτο να συναντήσει στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!