Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ: Ρεκόρ επταετίας – ψηλά και τα δελτία ειδήσεων
[Protagon]: Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ: Ρεκόρ επταετίας – ψηλά και τα δελτία ειδήσεων

[Protagon]: Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ: Ρεκόρ επταετίας – ψηλά και τα δελτία ειδήσεων

Η ΕΡΤ1 έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει: πέτυχε ποσοστό τηλεθέασης 7%, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο της δημόσιας τηλεόρασης για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, αλλά και ρεκόρ επταετίας για τον μήνα Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημόσιας τηλεόρασης, ρόλο στη σημαντική αυτή αύξηση έπαιξε η προβολή του διαγωνισμού της Eurovision, όπως και οι μεταδόσεις των τελικών του Champions League και του Europa League.

«Ουδέποτε στο παρελθόν η ΕΡΤ είχε συγκεντρώσει τόσο υψηλό μηνιαίο ποσοστό τηλεθέασης τον Μάιο, ακόμη και με αυτά τα τηλεοπτικά γεγονότα», αναφέρεται, «ενώ με την εξαίρεση των καλοκαιρινών μηνών και κυρίως αυτών που συνέπιπταν με τη μετάδοση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, η ΕΡΤ δεν είχε κατορθώσει εδώ και χρόνια να πετύχει μεσοσταθμικό ποσοστό 7%, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη δυναμική επιστροφή της δημόσιας τηλεόρασης στα τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών».

Η επιστροφή φαίνεται ότι δεν οφείλεται μόνον στα προγράμματα ψυχαγωγίας και τις νέες σειρές μυθοπλασίας, αλλά πρωτίστως στο ενημερωτικό της πρόγραμμα, που επίσης σημείωσε τον Μάιο πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι ενδεικτικό ότι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 12.00 έκλεισε τον Μάιο με μεσοσταθμική τηλεθέαση 10,9%, (από 8,8% τον Απρίλιο), το δελτίο στις 15.00 με 10% (από 9,2 τον Απρίλιο), ενώ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με 7,4% (από 5,8% τον Απρίλιο) που αναλογεί ημερησίως σε 300.000 τηλεθεατές και μάλιστα απέναντι στα ψυχαγωγικά προγράμματα του prime time όλων των ιδιωτικών καναλιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!