Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Καθηγητής Χρηστάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από το 2024 και βλέπουμε
[Protagon]: Καθηγητής Χρηστάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από το 2024 και βλέπουμε

[Protagon]: Καθηγητής Χρηστάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από το 2024 και βλέπουμε

Η επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα δεν θα έρθει νωρίτερα από το 2024, εκτίμησε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Ιατρικής και Κοινωνιολογίας στο Yale, Νίκολας Χρηστάκης, τονίζοντας ότι ακόμα και όταν οι βιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του κορονοϊού μείνουν πίσω μας, κάποια προβλήματα θα παραμείνουν.

Μιλώντας στον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο καθηγητής Χρηστάκης προειδοποίησε ότι το δεύτερο επιδημικό κύμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι δύο φορές χειρότερο από το πρώτο, ενώ θα ακολουθήσει και τρίτο, και πιθανότατα ένα τέταρτο κύμα, τα οποία όμως συνήθως γίνονται όλο και πιο μικρά.

Ερωτηθείς πότε πρέπει να περιμένουμε μία επιστροφή στην προ κορονοϊού κατάσταση, ο καθηγητής απάντησε το 2024, καθώς, όπως εξήγησε, ακόμα και αν έχουμε φτάσει στην «ανοσία της αγέλης» ή διαθέτουμε ένα εμβόλιο, θα χρειαστεί χρόνος για να συνέλθουμε από τις ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

«Οι οικονομίες μας έχουν δεχτεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα. Οπότε, ακόμη και όταν οι βιολογικές και επιδημιολογικές επιπτώσεις του ιού θα είναι πίσω μας, κάποια προβλήματα θα παραμένουν. Οπότε θεωρώ ότι, δύο χρόνια μετά, κοντά στο 2024, κρίνοντας και από ιστορικά προηγούμενα από άλλες επιδημίες, θα έχουμε τελικά ξεπεράσει όλες επιπτώσεις του ιού», σημείωσε στην απάντησή του ο κ. Χρηστάκης.

Ακολουηθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ:

Απόστολος Μαγγηριάδης: Κύριε καθηγητά, καλησπέρα από την Αθήνα. Φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια πολύ σοβαρή φάση στο δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι ήδη σε λοκντάουν, ενώ πρόσθετα μέτρα λαμβάνονται στην Αθήνα, όπως το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!