Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Καθαρά» τα πρώτα δείγματα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ
[Protagon]: «Καθαρά» τα πρώτα δείγματα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

[Protagon]: «Καθαρά» τα πρώτα δείγματα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Στις εξετάσεις που έχουν διενεργήσει από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη οι πρώτες 25 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την αντιμετώπιση της Covid-19 (εδώ ), σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και φυλακές Δομοκού, τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Σταδιακά θα καλυφθεί όλη η επικράτεια και θα αναπτυχθούν ακόμη 475 ΚΟΜΥ.

Προτεραιότητα των Κινητών Ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Οι ΚΟΜΥ διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή στη φάση επιδημιολογικής επιτήρησης, θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

«Μέχρι τώρα, στην πρώτη φάση, τα αποτελέσματα είναι καλά και είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια, είναι το πρώτο στάδιο και η ενημέρωση που ακούτε καθημερινά είναι ό,τι έχει γίνει πριν από μια εβδομάδα. Από χθες που χαλαρώσαμε, θα δούμε τα αποτελέσματα σε μια βδομάδα, 10 μέρες, άρα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!