Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Καταλήψεις σχολείων ακόμα και για τα Rafale και τη στράτευση στα 18
[Protagon]: Καταλήψεις σχολείων ακόμα και για τα Rafale και τη στράτευση στα 18

[Protagon]: Καταλήψεις σχολείων ακόμα και για τα Rafale και τη στράτευση στα 18

Υπάρχει πολιτικό ή και κομματικό στίγμα στις καταλήψεις των σχολείων που γίνονται λόγω του κορονοϊού; Οπως φαίνεται υπάρχει, μολονότι πολλά από τα αιτήματα των μαθητών μπορούν να θεωρηθούν δίκαια και σωστή αιχμή για το υπουργείο Παιδείας το οποίο όλο το καλοκαίρι αμέλησε να αποσυμφορήσει τις σχολικές αίθουσες (τουναντίον αύξησε το όριο των παιδιών ανά τάξη στα ιδιωτικά σχολεία εν μέσω πανδημίας!).

Την Τετάρτη, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την ελπίδα ότι το φαινόμενο θα εκτονωθεί, ωστόσο το γεγονός ότι περισσότερα από 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας των μαθητών για τα (μη) μέτρα κατά του κορονοϊού, δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρο για την εξομάλυνση της κατάσταση.

Ακόμα περισσότερο όταν φαίνεται ότι υπάρχουν και κομματικές απολήξεις πίσω από τους καταληψίες. Σε πολλά σχολεία διαπιστώθηκε αυξημένη παρουσία στελεχών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με διανομές φυλλαδίων σε μαθητές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα αιτήματα των καταληψιών δεν έχουν να κάνουν και τόσο με την Covid-19. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που γράφει ο Απόστολος Λακασάς στο ρεπορτάζ του για την «Καθημερινή» :

«Aιτήματα που φέρουν κομματικό στίγμα, όπως η μη αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και κατά της στράτευσης στα 18, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των διεκδικήσεων των μαθητών, που έχουν προγραμματίσει για σήμερα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με εκπροσώπους γονέων και την ΟΛΜΕ».

Οι περισσότερες καταλήψεις είναι σε λύκεια και γυμνάσια Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Αχαΐας και Μαγνησίας, ενώ το ραντεβού για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα δόθηκε για τις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια. Εδώ τα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών είναι σαφή και συμπίπτουν: μείωση των μαθητών ανά τμήμα (το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις), μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!