Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Καταλειφός: Ολη η γενιά μας, όχι μόνο ο Κιμούλης, να πει ένα μεγάλο συγγνώμη στους νεότερους
[Protagon]: Καταλειφός: Ολη η γενιά μας, όχι μόνο ο Κιμούλης, να πει ένα μεγάλο συγγνώμη στους νεότερους

[Protagon]: Καταλειφός: Ολη η γενιά μας, όχι μόνο ο Κιμούλης, να πει ένα μεγάλο συγγνώμη στους νεότερους

Θέση στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό θέατρο, με τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη κατά νεαρών ηθοποιών, πήρε ο Δημήτρης Καταλειφός, ίσως ο κορυφαίος εκπρόσωπος της γενιάς του.

Με ανάρτησή του στο Facebook , ο κ. Καταλειφός, 67 ετών σήμερα, μίλησε ακριβώς εκ μέρους αυτής της λαμπρής γενιάς των ελλήνων ηθοποιών, αλλά και εκ μέρους όλου του κόσμου του ελληνικού θεάτρου που τώρα βιώνει μια κρίση μέσα στην κρίση –«το θέατρο με αφορμή την πανδημία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχτεί. Ας μην το τραυματίζουμε κι εμείς με τα ίδια μας τα χέρια», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πιο πριν παραδέχτηκε: «Ανήκω στην ίδια γενιά με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτή η γενιά παρέλαβε μια ολόκληρη μυθολογία για τις σκληρές πρόβες, τις απαιτήσεις σκηνοθετών που συχνά γίνονταν ακραίες, για ομηρικούς καβγάδες μεταξύ των συντελεστών μιας παράστασης και άλλα πολλά. Η δική μας γενιά συνέχισε σε μεγάλο βαθμό κάπως στα ίδια –ίσως και σε χειρότερα– ακόμα χνάρια, γιατί η όλη εποχή εξελίχθηκε γενικά χειρότερα».

Και σε άλλο σημείο πρότεινε:

«Οχι μόνο ο Γιώργος Κιμούλης, αλλά όλη η γενιά μας να πει ένα μεγάλο συγγνώμη στους νεότερους για λάθη που κι εμείς παραλάβαμε ή συνεχίσαμε, και οι νεότεροι να δώσουν αυτή τη συγγνώμη και να προχωρήσουμε ξανά όλοι μαζί».

Η ανάρτηση-παρέμβαση του κ. Καταλειφού ήταν η ακόλουθη:

«Με αφορμή όλα αυτά τα οδυνηρά πράγματα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο θέατρο, θυμήθηκα μια φράση που λέει ο Σκηνοθέτης στην αριστουργηματική ταινία του Μπέργκμαν “Μετά την πρόβα”: “Το θέατρο είναι ιδρώτας, σπέρμα και σκατά”.

Ανήκω στην ίδια γενιά με τον Γιώργο Κιμούλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!