Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κατακόρυφη πτώση στους εμβολιασμούς – Συστάσεις προς τους γονείς
[Protagon]: Κατακόρυφη πτώση στους εμβολιασμούς – Συστάσεις προς τους γονείς

[Protagon]: Κατακόρυφη πτώση στους εμβολιασμούς – Συστάσεις προς τους γονείς

Κάθετη πτώση στους ετήσιους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των παιδιών καταγράφουν οι ειδικοί λόγω του κορονοϊού, κάτι που δείχνει ότι οι γονείς απέφυγαν να επισκεφτούν τον παιδίατρο εν μέσω περιοριστικών μέτρων.

Παρότι και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ήδη από τα τέλη Μαρτίου (εδώ ) είχε συστήσει στους γονείς να μην παραλείψουν τις απαραίτητες δόσεις, μεγάλο ποσοστό των παιδιών στην χώρα μας φέρεται τελικά να μην εμβολιάστηκε. Σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών είχε κάνει και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (εδώ ).

Η Επιτροπή τώρα κάνει λόγο για δραματική μείωση των εμβολιασμών και συνιστά και πάλι να γίνουν άμεσα οι εμβολιασμοί των παιδιών από αυτό το διάστημα κιόλας, με νέες επικαιροποιημένες οδηγίες που εξέδωσε.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι «η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια».

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι ειδικοί των εμβολιασμών σημειώνουν ότι παρά τις συστάσεις για τη σημασία του έγκαιρου και πλήρους εμβολιασμού, ιδιαίτερα στα βρέφη μικρότερα των 2 ετών, που διατυπώθηκαν στην αρχή της πανδημίας, «δεδομένα από διάφορες χώρες καταγράφουν σημαντική μείωση των εμβολιασμών που προσεγγίζει το 50% στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 2 ετών και υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό μπορεί σε σημαντικό βαθμό να αποδοθεί στο φόβο του κοινού για πιθανή έκθεση στον ιό. Παρόμοια υπολογίζονται και τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης των εμβολιασμών και στη χώρα μας με βάση τα στοιχεία των πωλήσεων».

Συστάσεις για παιδιά και ενήλικες

Στις νέες επικαιροποιημένες οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κορονοϊό λόγω του τακτικού εμβολιασμού, αφού ούτως ή άλλως τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!