Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κατακόρυφη αύξηση του ιού στα λύματα της Αττικής μέσα στις γιορτές!
[Protagon]: Κατακόρυφη αύξηση του ιού στα λύματα της Αττικής μέσα στις γιορτές!

[Protagon]: Κατακόρυφη αύξηση του ιού στα λύματα της Αττικής μέσα στις γιορτές!

Φόβους για έναρξη του τρίτου κύματος στη χώρα μας εκφράζουν οι ειδικοί, μετά την κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα της Αττικής.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων που υπολογίζονται από το ιικό φορτίου μέσα στις δέκα ημέρες των γιορτών ήταν:

  • 20 Δεκεμβρίου 5.000 φορείς
  • 27 Δεκεμβρίου 17.000 φορείς
  • 1 Ιανουαρίου 30.000 φορείς

Οι αριθμοί αυτοί, όπως εξηγεί στο Protagon ο υπεύθυνος καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, «προκύπτουν από αντίγραφα του κορονοϊού που ανιχνεύονται ανά λίτρο λυμάτων και ακολούθως γίνεται η πρόβλεψη του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για μία τάση και όχι για ακριβή αριθμό κρουσμάτων. Ωστόσο, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος σπεύδει να διευκρινίσει, αυτές τις δέκα ημέρες που παρατηρήθηκαν τα «επεισόδια αύξησης», ο πληθυσμός της Αττικής ήταν μειωμένος κατά 12%, καθώς αρκετοί είχαν πάει στην περιφέρεια για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη διασπορά από αυτήν που έχει καταγραφεί.

«Από τις 11 Ιανουαρίου και μετά θα έχουμε πιο σαφή εικόνα και θα δούμε ακριβώς τι συμβαίνει», συμπληρώνει ο κ. Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής εξηγεί ότι στην επιδημιολογία τα κύματα των ιώσεων στην Ελλάδα είναι δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!