Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κατάχρηση εξουσίας από τον Τραμπ: Καθαίρεσε μέσω Twitter αξιωματούχο επειδή είπε την… αλήθεια
[Protagon]: Κατάχρηση εξουσίας από τον Τραμπ: Καθαίρεσε μέσω Twitter αξιωματούχο επειδή είπε την… αλήθεια

[Protagon]: Κατάχρηση εξουσίας από τον Τραμπ: Καθαίρεσε μέσω Twitter αξιωματούχο επειδή είπε την… αλήθεια

Ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο πιστεύει ότι κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου –δεν βρίσκεται απλώς σε στάδιο άρνησης, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο πια– αλλά και καρατομεί όποιον προσπαθεί να του υποδείξει το αντίθετο. Με μια σειρά από tweets ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι καθαιρεί τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA) που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εκλογών, τον Κρις Κρεμπς. Το σφάλμα του τελευταίου ήταν ότι υπερασπίστηκε την ακεραιότητητα των προεδρικών εκλογών, άρα και του αποτελέσματος που ανέδειξε τον Τζο Μπάιντεν νέο πρόεδρο.

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές ο Τραμπ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι κέρδισε και να καταγγέλλει, χωρίς φυσικά αποδείξεις, ότι υπήρξε νοθεία, έναν ισχυρισμό που αντικρούουν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί εκλογικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ανακοίνωσαν ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας.

Η CISA είχε υπογραμμίσει σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία προσυπέγραψαν και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, ότι «δεν υπήρξε καμία απόδειξη ενός αναποτελεσματικού συστήματος ψηφοφορίας, για χαμένες ή αλλοιωμένες ψήφους ή για οποιουδήποτε είδους κυβερνοπειρατεία» στα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την καταμέτρηση των ψήφων.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία», απάντησε ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!