Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Καναδάς της Σελίν Ντιόν έχασε στον ΟΗΕ από την Ιρλανδία των U2
[Protagon]: Ο Καναδάς της Σελίν Ντιόν έχασε στον ΟΗΕ από την Ιρλανδία των U2

[Protagon]: Ο Καναδάς της Σελίν Ντιόν έχασε στον ΟΗΕ από την Ιρλανδία των U2

Οπως είναι γνωστό , ο Καναδάς προ διετίας έκανε δώρο στις αντιπροσωπείες των χωρών του ΟΗΕ εισιτήρια για συναυλία της Σελίν Ντιόν στη Νέα Υόρκη, ενώ η Ιρλανδία έπραξε το ίδιο, μοιράζοντας εισιτήρια για συναυλία των U2, επίσης στη Νέα Υόρκη. Τι τους είχε πιάσει;

Εκκρεμούσε η ψηφοφορία για την ανάδειξη μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου υποψήφιες χώρες ήταν και ο Καναδάς και η Ιρλανδία. Ε, οι καμπάνιες των υποψηφίων έγιναν, τα λεφτά χάθηκαν, αλλά ο Καναδάς δεν εξελέγη.

Οι πέντε χώρες που θα έχουν μια διετή έδρα (2021-2023) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη: τα νέα μη μόνιμα μέλη είναι η Ινδία, η Ιρλανδία, το Μεξικό και η Νορβηγία. Η Αφρική θα εκπροσωπηθεί είτε από την Κένυα είτε από το Τζιμπουτί.

Για τον Καναδά ο αποκλεισμός του είναι ένα ισχυρό πλήγμα. Ο πρωθυπουργός του, Τζάστιν Τριντό, είχε διαθέσει 1,7 εκατομμύρια δολάρια και είχε δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας για να εξασφαλίσει τη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να αποτελέσει έτσι μέλος του «δυτικού μπλοκ» στο κομβικό όργανο του Οργανισμού.

Ωστόσο η Ιρλανδία και η Νορβηγία είναι οι νικήτριες χώρες. Και το Μεξικό, φυσικά, όπως και η Ινδία, αν και δεν γνωρίζουμε τι επιδόσεις είχαν οι μαριάτσι και τα σιτάρ στις κοσμικές συγκεντρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!