Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Καμπανάκι ειδικών για τη νέα σούπερ μετάλλαξη του κορονοϊού από την Αφρική
[Protagon]: Καμπανάκι ειδικών για τη νέα σούπερ μετάλλαξη του κορονοϊού από την Αφρική

[Protagon]: Καμπανάκι ειδικών για τη νέα σούπερ μετάλλαξη του κορονοϊού από την Αφρική

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς φέρει «εξαιρετικά υψηλό αριθμό» μεταλλάξεων, όπως γράφει ο Guardian .

H μετάλλαξη με την τεχνική ονομασία B.1.1.529, έχει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα, η οποία αποτελεί και τον στόχο όλων των εμβολίων που έχουν λάβει άδεια χορήγησης.

Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί με γενετική ανάλυση 10 περιστατικά, τρία στη Μποτσουάνα, όπου αρχικά αναφέρθηκε το νέο στέλεχος, έξι στη Νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ (σε ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Νότια Αφρική).

«Ο απίστευτα μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα υποδηλώνει ότι η παραλλαγή αυτή μπορεί να αποτελεί πηγή πραγματικής ανησυχίας, γι’ αυτό πρέπει να παρακολουθείται πάρα πολύ στενά, λόγω του τρομερού προφίλ της πρωτεΐνης ακίδας της», σχολίασε ο δρ Τομ Πίκοκ, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι μπορεί να αποδειχθεί τελικά ότι δεν είναι πολύ μεταδοτική.

Από την πλευρά του ο καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας Ραβί Γκούπτα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, ανέφερε ότι το εργαστήριο του αποκάλυψε ότι δύο από τις μεταλλάξεις φαίνεται αφενός να αυξάνουν τη δυνατότητα του ιού να μολύνει και αφετέρου να μειώνουν τη δυνατότητα να αναγνωριστεί από τα αντισώματα. «Πράγματι δείχνει να προκαλεί ανησυχία με βάση τις μεταλλάξεις που έχει», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!