Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Καμίνης: «Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο»
[Protagon]: Καμίνης: «Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο»

[Protagon]: Καμίνης: «Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο»

Υπέρ μιας «ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής η οποία οφείλει να υπηρετεί ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, μια στρατηγική, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου» τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στη Βουλή για τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου στα 12 ναυτικά μίλια.

«Η εξωτερική πολιτική είναι το κατεξοχήν πεδίο πολιτικής που προσφέρεται για εθνική συνεννόηση» τόνισε ο κ. Καμίνης και συνέχισε: «Ως Κίνημα Αλλαγής, στηρίζουμε την επιλογή της κυβέρνησης στην τμηματική επέκταση των 12 μιλίων, παρά τις επιφυλάξεις για την αλλαγή εθνικής γραμμής. Στηρίξαμε τις συμφωνίες με την Αίγυπτο, την Ιταλία, την παραπομπή μαζί με την Αλβανία σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε ότι η εσαεί μετάθεση του ζητήματος στο μέλλον κατά κανόνα απέβη εις βάρος της χώρας και των συμφερόντων της, κάτι που επιβεβαιώνεται το τελευταίο διάστημα και στο ζήτημα της Κύπρου.

«Ο διάλογος ήταν και θα είναι πάντα προτιμότερος από κάθε άλλη ενέργεια και είναι ένας δρόμος από τον οποίον μόνο να κερδίσουν έχουν οι δύο λαοί. Αλλά διάλογος δεν σημαίνει ότι μπορείς να συζητάς εσαεί για τα πάντα. Οταν ο διάλογος δεν φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχει το διεθνές δίκαιο και οι διαδικασίες του» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης και αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα: «Η Τουρκία αντιμετωπίζει σήμερα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χάνει παραδοσιακές συμμαχίες, προκαλεί ανταγωνισμούς και φόβους για μεγαλοϊδεατισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!