Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Καμίνης: Η κυβέρνηση προικοδοτεί με εκατομμύρια ΜΚΟ «φαντάσματα»
[Protagon]: Καμίνης: Η κυβέρνηση προικοδοτεί με εκατομμύρια ΜΚΟ «φαντάσματα»

[Protagon]: Καμίνης: Η κυβέρνηση προικοδοτεί με εκατομμύρια ΜΚΟ «φαντάσματα»

Σειρά ερωτημάτων γύρω από την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να χορηγήσει ποσό 1,2 εκατ. ευρώ, σε νεοσυσταθείσα ΜΚΟ για την υλοποίηση δράσεων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, που αφορά τους αιτούντες άσυλο, έθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή.

Οπως αναφέρει ο κ. Καμίνης, η συγκεκριμένη ΜΚΟ συστήθηκε μόλις τον Σεπτέμβριο και ο βασικός εταίρος της είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου ακροδεξιού κόμματος.

Η χρηματοδότηση αφορά δράσεις μέχρι το τέλος του 2020, μόλις δηλαδή που καλύπτει τρεις μήνες.

«Η εν λόγω ΜΚΟ προσπαθεί μέσα από διαδοχικές οβιδιακές νομικές μεταμορφώσεις να αποκρύψει την ακροδεξιά καταγωγή της και την πλήρη έλλειψη εμπειρίας στο Προσφυγικό», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (με την επωνυμία Hopeland), η οποία αναλαμβάνει εφεξής ευθύνη για τη στέγαση, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τελικά την κοινωνική ένταξη περίπου 1.000 αιτούντων άσυλο, όταν αυτή τη στιγμή έχει μόλις δύο εταίρους και άγνωστο αριθμό μελών. Φέρεται δε να ιδρύθηκε στις 22/9/2020, ως μετεξέλιξη παλαιότερης ΑΜΚΕ, με εντελώς διαφορετικό, “εθνικού” περιεχομένου, αντικείμενο. Τα περισσότερα μέλη της ανήκαν στη δημοτική παράταξη του υποψηφίου δημάρχου στον δήμο Αγίου Δημητρίου το 2019, Αλέξανδρου Αρβανιτάκη. «Ο τελευταίος εχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου στο ακροδεξιό κόμμα Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, το οποίο έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά του προγράμματος ΕΣΤΙΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ δεν καλύπτει καν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση είχε ορίσει μέσω του πολυδιαφημισμένου Μητρώου των ΜΚΟ (για παράδειγμα απολογισμός έργου δύο ετών, ύπαρξη ιστοσελίδας, κτλ), είναι άγνωστο εάν έχει εγγραφεί στο Μητρώο, ενώ υπέβαλε αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ μόλις επτά ημέρες μετά την ουσιαστική σύστασή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!