Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Καμίνης για το Μάτι: Την ώρα που έπρεπε κάποιος να πάρει την ευθύνη, αυτός απουσίαζε
[Protagon]: Καμίνης για το Μάτι: Την ώρα που έπρεπε κάποιος να πάρει την ευθύνη, αυτός απουσίαζε

[Protagon]: Καμίνης για το Μάτι: Την ώρα που έπρεπε κάποιος να πάρει την ευθύνη, αυτός απουσίαζε

Είναι αναγκαία μια διαφορετική, διευρυμένη προσέγγιση των ζητημάτων της Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι η εποχή μετά τον κορονοϊό αλλάζει την οπτική μας.

Σε παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για την Πολιτική Προστασία στην εποχή μετά τον κορονοϊό, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η παραδοσιακή προσέγγιση της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα ασχολείται κυρίως με τις πυρκαγιές και τους σεισμούς. Χρειάζεται ωστόσο πια μια διευρυμένη προσέγγιση που να λαμβάνει υπόψη τις νέες ανθρωπογενείς καταστροφές, την κλιματική αλλαγή και τις πανδημίες.

Για το ζήτημα του κορονοϊού, είπε ότι οι απαντήσεις δεν μπορούν να είναι μόνο εθνικές: «Χρειάζεται ενίσχυση των θεσμών παγκόσμιας διακυβέρνησης και εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης ώστε να ενταθεί η διεθνής συνεργασία. Το θέμα της συνεργασίας και αλληλεγγύης υπεισέρχεται πια παντού, σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αλλά και σε όλα τα επίπεδα: τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, διεθνές».

Δικαιώνεται, είπε ακόμη ο κ. Καμίνης, η θέση του Κινήματος Αλλαγής για υπαγωγή της Πολιτικής Προστασίας απευθείας στον Πρωθυπουργό.

https://www.youtube.com /watch?v=79xDUYw-0Uk

Ειδικότερα για το Μάτι, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι το κόμμα του καταψήφισε τον νόμο 4662/20 «γιατί πιστεύουμε ότι αποτυπώνει την αδυναμία της χώρας να κατανοήσει τι έφταιξε και πως να το αλλάξουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!