Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Με κάμερες στις στολές από σήμερα ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ
[Protagon]: Με κάμερες στις στολές από σήμερα ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ

[Protagon]: Με κάμερες στις στολές από σήμερα ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ

Κάμερες σώματος θα φέρουν από σήμερα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ στην Αττική.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, για το οποίο αναμένεται και η επίσημη κοινοποίηση της σχετικής διαταγής, θα χρησιμοποιηθούν 20 κάμερες από ομάδες της ΟΠΚΕ, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Σε πρώτη φάση, κάμερα θα φέρει ένα μέλος της κάθε ομάδας, ενώ στόχος είναι σταδιακά να επεκταθεί σε όλους.

Οι κάμερες αυτές θα είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών (body cameras) και σε κάθε ενέργεια της ομάδας θα μεταφέρουν σήμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Της εγκατάστασης των body cameras, προηγήθηκε, ιδική μελέτη από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), τόσο για τις τεχνικές λεπτομέρειες, όσο και για τα νομικά θέματα που αφορούν στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα υπήρξε ειδική εκπαίδευση των αστυνομικών που θα φέρουν τέτοιες κάμερες, τόσο σε θέματα τεχνικών προδιαγραφών, όσο και σε νομικά θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τις σχετικές διαταγές, οι εν λόγω κάμερες θα τίθενται σε λειτουργία για συγκεκριμένη περιοχή και συγκεκριμένο χρόνο, που θα ανανεώνεται συνεχώς. Στην προκειμένη περίπτωση, οι πρώτες 20 κάμερες θα είναι από σήμερα και για διάρκεια δύο ημερών, για τις περιπολίες σε τρεις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!