Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Καλογρίτσας «καρφώνει» Παππά: Πώς πήρα €3 εκατ. μέσω «White House» για τις τηλεοπτικές άδειες
[Protagon]: Ο Καλογρίτσας «καρφώνει» Παππά: Πώς πήρα €3 εκατ. μέσω «White House» για τις τηλεοπτικές άδειες

[Protagon]: Ο Καλογρίτσας «καρφώνει» Παππά: Πώς πήρα €3 εκατ. μέσω «White House» για τις τηλεοπτικές άδειες

Εικονικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, λιβανέζικες εταιρείες, προκαταβολές-«βιτρίνα» για τον διαγωνισμό – παρωδία των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και νέες μαρτυρίες για «εξυπηρετήσεις ημετέρων», συνθέτουν το σκηνικό των νέων αποκαλύψεων για τον Νίκο Παππά και το ρόλο που έπαιζε ως κορυφαίος υπουργός και δεξί χέρι του Αλέξη Τσιπρα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η υπόθεση αφορά εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ της «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα με την λιβανέζικων συμφερόντων εταιρεία Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) – χρήματα που δόθηκαν ως προκαταβολή στον αποκαλούμενο και «κόκκινο εργολάβο» λόγω των προνομιακών του σχέσεων με την κυβέρνηση Τσίπρα, προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποκάλυψη έγινε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, στο πλαίσιο εξέτασης αστικής διαφοράς της CC κατά της «Τοξότης».

Η εν λόγω εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στην ερώτηση τι ακριβώς εννοούν με τον όρο «White House», οι δικηγόροι του Καλογρίτσα δεν δίστασαν να απαντήσουν -παρουσία μάλιστα του επιχειρηματία- «εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».

Η αποκάλυψη στο Μονομελές Πρωτοδικείο έρχεται να προστεθεί στη δήλωση προ μηνών του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς τού είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα- να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα 20,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσει να καλύψει το ποσό της προκαταβολής για την τηλεοπτική άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό – παρωδία.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού Παππά ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!