Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ηταν το τρίτο lockdown αναπόφευκτο;
[Protagon]: Ηταν το τρίτο lockdown αναπόφευκτο;

[Protagon]: Ηταν το τρίτο lockdown αναπόφευκτο;

Ηταν το τρίτο lockdown αναπόφευκτο; Στην περίπτωση της Αττικής μάλλον ναι. «Μα καλά, με 1.500 κρούσματα;», θα έλεγαν μερικοί. Κι όμως, τα μισά εξ αυτών, σχεδόν τα 750 ήταν εντός Αττικής. Κατ’ αντιστοιχία, τον Νοέμβριο, με περίπου 3.000 κρούσματα σε όλη τη χώρα, η Αττική είχε φτάσει στο υψηλό των 756 κρουσμάτων. Τότε, τα κρούσματα ήταν σχεδόν ένα στα τέσσερα εντός Αττικής. Σήμερα είναι ένα στα δύο.

Μια άλλη κρίσιμη παράμετρος που βάρυνε στη συνείδηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέλαβε —όπως είπε και στο τηλεοπτικό του μήνυμα, προσωπικά την ευθύνη των νέων περιοριστικών μέτρων— είναι η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που διαφαίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής. Οι εισαγωγές κινούνται με ρυθμό περίπου 150 ατόμων σε καθημερινή βάση και είναι, αθροιστικά, τις τελευταίες μέρες υπερδιπλάσιες από τα εξιτήρια. Την ίδια ώρα, προοδευτικά και οι διασωληνωμένοι παίρνουν την ανηφόρα και θα συνεχίσουν για αρκετές ημέρες ακόμα, ως αντανάκλαση των αυξημένων εισαγωγών. Αναπόφευκτα, με βάση τη στατιστική θνητότητας των ΜΕΘ, θα αυξηθούν και οι θάνατοι. Το πάθημα της Θεσσαλονίκης, που λίγες μέρες καθυστέρηση έφερε την καταστροφή, έγινε μάθημα.

Το βασικό πρόβλημα σε σχέση με το φθινόπωρο και τις τότε αποφάσεις είναι το διαφορετικό σημείο αφετηρίας. Πρακτικά, το φθινόπωρο και μετά το καλοκαίρι, το σύστημα Υγείας ξεκίνησε να «φορτώνει» προοδευτικά, υπερβαίνοντας μετά από αρκετές εβδομάδες το όριο συναγερμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!