Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Νέα εφημερίδα εκδίδει ο ιδρυτής της Repubblica Κάρλο Ντε Μπενεντέτι
[Protagon]: Ιταλία: Νέα εφημερίδα εκδίδει ο ιδρυτής της Repubblica Κάρλο Ντε Μπενεντέτι

[Protagon]: Ιταλία: Νέα εφημερίδα εκδίδει ο ιδρυτής της Repubblica Κάρλο Ντε Μπενεντέτι

Μια νέα εφημερίδα με την ονομασία Domani (Αύριο) ετοιμάζεται να εκδώσει στην Ιταλία ο μεγιστάνας του Τύπου, Κάρλο Ντε Μπενεντέτι, πρώην ιδιοκτήτης της La Repubblica.

Ο εκδότης, σε ηλικία 85 ετών σήμερα, δεν διστάζει να ξεκινήσει ένα δύσκολο εγχείρημα, υπόσχεται ότι η εφημερίδα θα παρουσιάζει «γεγονότα, όχι φλυαρία» και ότι φιλοδοξεί να καλύψει τον «φιλελεύθερο» χώρο.

Ο Μπενεντέτι υποστηρίζει ότι η εφημερίδα, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και σε έντυπη μορφή με 16 σελίδες στα μέσα Σεπτεμβρίου, θα είναι μια «προοδευτική, ανεξάρτητη φωνή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ιταλία πλέον, οι εφημερίδες είναι Δεξιά ή Κέντρο και οι αλλαγές στο εκδοτικό τοπίο τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αφήσει μία εφημερίδα που να εκφράζει τον φιλελεύθερο κεντροαριστερό χώρο.

«Η εφημερίδα θα είναι φιλοευρωπαϊκή», τόνισε στον Observer και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η Ιταλία εκτός Ευρώπης θα ήταν σαν ένα πλοίο που χάθηκε στη Μεσόγειο».

Η εφημερίδα θα ρίξει βάρος σε θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, καθώς, όπως λέει ο Μπενεντέτι, «η γενιά μου συνέβαλε στην καταστροφή του κόσμου. Θέλω το τελευταίο μου εγχείρημα να είναι μια συμβολή στο να μην επαναλάβω τα λάθη του παρελθόντος».

Η οικονομία και οι διεθνείς σχέσεις θα έχουν επίσης την τιμητική τους.

«Φυσικά, θα γράφουμε και για πολιτική. Ομως, δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική φλυαρία ούτε το κουτσομπολιό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!