Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Η Λέγκα στα δύο, ο Σαλβίνι ψαρεύει followers
[Protagon]: Ιταλία: Η Λέγκα στα δύο, ο Σαλβίνι ψαρεύει followers

[Protagon]: Ιταλία: Η Λέγκα στα δύο, ο Σαλβίνι ψαρεύει followers

Με ένα επικριτικό για τον Ματέο Σαλβίνι άρθρο τού ανταποκριτή τους στην ιταλική πρωτεύουσα, οι λονδρέζικοι Times προεξόφλησαν εμμέσως την ήττα της Λέγκας στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου σε κάποιες μεγάλες πόλεις, στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο, στη Νάπολη, και αλλού.

Το βρετανικό φύλλο δεν απέφυγε τη γενική επίκριση για την Ιταλία, αφού ο ανταποκριτής έγραψε και αυτό δημοσίευσε σχόλιό του αδιαχώριστο από το ρεπορτάζ του, ότι τάχα η Ιταλία, από πολιτικής απόψεως, δεν είναι παρά «παιδική χαρά» («school playground of Italian politics» είναι η προσβλητική έκφρασή του). Αν, βέβαια, γίνει σύγκριση με τη Βρετανία τού θρόνου, των Τόρις (ιδίως επί Τζόνσον) και των Εργατικών (από εποχής Μπλερ και δώθε), η Ιταλία θα αναδειχθεί σε Πνύκα του σύγχρονου κόσμου και το Νησί σε αμερικανικό… κάουντι (με μόνη διαφορά το απογευματινό τσάι στο Μπάκιγχαμ).

Υπό άλλες συνθήκες, όχι πανδημικές αλλά αμιγώς πολιτικές, στις κάλπες του Οκτωβρίου ο Σαλβίνι ίσως εισέπραττε τα επίχειρα για τη στήριξη που παρέχει η Λέγκα στον πρώην τραπεζίτη του ευρώ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τώρα ασκεί την εκτελεστική εξουσία στην Ιταλία ως πρωθυπουργός. Αλλά υπάρχει και ο κορονοϊός – η μετάλλαξή του, ορθότερα. Η Λέγκα θα κριθεί για την αντιφατική στάση προσωπικώς του Σαλβίνι, να στηρίζει μεν την κυβέρνηση Ντράγκι, συγχρόνως όμως να μεμψιμοιρεί στα σόσιαλ μίντια για το λεγόμενο «πάσο εμβολιασμένου», βεβαίωση που πρέπει να διαθέτει κάθε ιταλός εργαζόμενος ώστε να συνεχίσει να είναι εργαζόμενος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!