Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ιταλία: Οι Κινέζοι κάνουν το Ταράντο… μικρό Πειραιά
[Protagon]: Ιταλία: Οι Κινέζοι κάνουν το Ταράντο… μικρό Πειραιά

[Protagon]: Ιταλία: Οι Κινέζοι κάνουν το Ταράντο… μικρό Πειραιά

Με την παλιά γιγαντιαία χαλυβουργία του ανεπιθύμητη πια από παραγωγικής αλλά και από οικολογικής πλευράς, ο Ταράντο (Τάρας) στην Πούλια, αυτή η αρχαιοελληνική πόλη του ιταλικού Νότου, μετράει χιλιάδες απολυμένους που αγωνιούν για εξεύρεση νέας δουλειάς και γενικότερα για την επιβίωσή τους στις νέες συνθήκες της ευρωπαϊκής αποβιομηχάνισης.

Κάποια λύση θα μπορούσε να είναι για αυτό το αζήτητο βιομηχανικό εργατικό δυναμικό η έλευση των κινεζικών επενδυτικών κεφαλαίων στην περιοχή.

Οι Κινέζοι στόχευσαν στον λιμένα του Ταράντο, όπως είχαν κάνει και κατά το πρόσφατο παρελθόν με τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Γένοβας και της Τεργέστης. Ολα τα παραπάνω στο πλαίσιο του «εξωστρεφούς» εμπορικού προγράμματός τους Belt & Road, το οποίο το Πεκίνο υλοποιεί σε διάφορα σημεία του κόσμου πέρα από τα ευρωπαϊκά παράλια, όπως λόγου χάρη στην Αφρική και στην Ασία.

Οι τοπικοί παράγοντες στο Ταράντο χαίρονται για την εργασία που ενδεχομένως θα προκύψει, αλλά η Repubblica παρατηρεί κάτι φαινομενικώς άσχετο με την οικονομία αλλά δυνητικά επίφοβο, ότι «η βάση του ΝΑΤΟ γειτνιάζει με το λιμάνι του Ταράντο» και έτσι «εγείρονται θέματα ασφαλείας» από την κινεζική επέκταση στην Ευρώπη.

Οι τσιμινιέρες μπορεί να πάγωσαν στη βιομηχανική ζώνη του Ταράντο, όμως οι κινεζικές επιχειρηματικές και εμπορικές δραστηριότητες με επίκεντρο τον λιμένα του θα δώσουν και πάλι ζωή στην πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!