Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Εγκρίθηκε θεραπεία για τον κορονοϊό με μονοκλωνικά αντισώματα
[Protagon]: Ιταλία: Εγκρίθηκε θεραπεία για τον κορονοϊό με μονοκλωνικά αντισώματα

[Protagon]: Ιταλία: Εγκρίθηκε θεραπεία για τον κορονοϊό με μονοκλωνικά αντισώματα

Η αρμόδια υγειονομική αρχή της Ιταλίας AIFA έδωσε το πράσινο φως για την έκτακτη χρήση των θεραπειών αντισωμάτων κατά της COVID-19, που έχουν αναπτυχθεί από τις αμερικανικές εταιρίες φαρμάκων Eli Lilly και Regeneron.

Την απόφαση υπέγραψε το Σάββατο, ο υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα.

Οσον αφορά τη χρήση της θεραπείας στην Ελλάδα , «σε ό,τι έχει να κάνει με τα μονοκλωνικά αντισώματα, που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέσα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ότι έχουν καταθέσει αίτηση προκειμένου να εγκριθούν από τον ΕΜΑ, η χώρα λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών και όταν και εφόσον λάβουμε έγκριση, θα παρθούν και οι συγκεκριμένες αποφάσεις», είπε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Υπενθυμίζεται ότι το φάρμακο το έχουν εγκρίνει επίσης Γερμανία, Ουγγαρία, ενώ θετική γνωμοδότηση έχει πάρει στην Κύπρο.

To φάρμακο είναι ένα τεχνητό μονοκλωνικό αντίσωμα που μιμείται την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορονοϊό. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί κάτι σαν τεχνητή άμυνα, η οποία ενισχύει τη φυσική και τον αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το φάρμακο που είχε χορηγηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και σε άλλα μέλη της κυβέρνησής του.

Λόγω του τύπου της έγκρισης και της μικρής διαθεσιμότητας, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγάλης ποσότητας από τη γραμμή παραγωγής, το φάρμακο θα προορίζεται για ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως άτομα άνω των 65 ετών, με συννοσηρότητες λόγω χρόνιας πάθησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!