Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Εφηβοι κατά των γονέων τους που αρνούνται τον εμβολιασμό
[Protagon]: Ιταλία: Εφηβοι κατά των γονέων τους που αρνούνται τον εμβολιασμό

[Protagon]: Ιταλία: Εφηβοι κατά των γονέων τους που αρνούνται τον εμβολιασμό

Δύο έφηβοι Ιταλοί στράφηκαν εναντίον των γονέων τους οι οποίοι είναι αρνητές των αντικορονοϊκών εμβολίων. Αυτά τα δύο ανήλικα παιδιά δήλωσαν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν επειδή θέλουν να είναι ελεύθερα, να πηγαίνουν στην ντίσκο, να συναναστρέφονται συνομηλίκους τους κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα δήλωσαν ότι είναι δικαίωμά τους να αποφασίζουν αυτά για θέματα που αφορούν την υγεία τους.

Πρόκειται για δύο αγόρια. Ο ένας είναι 17 ετών και ο άλλος 16. Και οι δύο κατάγονται από την περιφέρεια της Τοσκάνης. Και οι δύο στράφηκαν σε δικηγόρους για βοήθεια, ζητώντας διαμεσολάβηση για την επίλυση των οικογενειακών διαφορών όσον αφορά τα εμβόλια.

«Εγώ θέλω να εμβολιαστώ, αλλά η μαμά μου και ο μπαμπάς μου είναι αντίθετοι» λέει ο μεγαλύτερος από τους δύο εφήβους και συμπληρώνει: «Φυσικά, κάνουν και οι δυο τους λάθος. Δεν θα υπακούσω, παρότι είμαι ανήλικος».

Το γυμνασιόπαιδο λέει ότι η στάση διαμαρτυρίας εναντίον των γονέων του δεν έχει να κάνει μόνο με τον πόθο του να διασκεδάζει ελευθέρα. Προβάλλει και άλλους λόγους, σοβαρότερους: «Ο εμβολιασμός είναι πάνω απ’ όλα πράξη αγάπης για τους συνανθρώπους μας. Δεν θέλω να μολύνω κανέναν, ούτε τους φίλους ούτε τους συγγενείς ούτε τους ίδιους τους γονείς μου».

Η δεύτερη περίπτωση, του μικρότερης ηλικίας εφήβου, είναι παρόμοια: και αυτός ρώτησε τον δικηγόρο πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει τη γονική απαγόρευση και να εμβολιαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!