Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Διατήρησε τις δυνάμεις της η Κεντροαριστερά στις περιφέρειες
[Protagon]: Ιταλία: Διατήρησε τις δυνάμεις της η Κεντροαριστερά στις περιφέρειες

[Protagon]: Ιταλία: Διατήρησε τις δυνάμεις της η Κεντροαριστερά στις περιφέρειες

Καλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η επίδοση του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία, το οποίο δεν έχασε έδαφος στις επτά περιφέρειες στις οποίες ψήφισαν οι πολίτες χθες και σήμερα Δευτέρα.

Από την άλλη πλευρά, η Δεξιά κέρδισε μία περιφέρεια και διατήρησε τον έλεγχο σε άλλες δύο, παρά το ότι ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι ανέμενε καθαρές νίκες σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες.

Μεγαλύτερη όμως σημασία για την ιταλική πολιτική σκηνή έχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το οποίο τα δύο τρίτα των πολιτών λένε «ναι» στη δραστική μείωση των βουλευτών και των γερουσιαστών.

Οι προβολές επί πραγματικών ψήφων που έγιναν από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι στην Τοσκάνη (προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος) προηγείται ο προοδευτικός υποψήφιος Αλφόνσο Τζάνι και στην Απουλία ο νυν κεντροαριστερός περιφερειάρχης Μικέλε Εμιλιάνο.

Το αποτέλεσμα, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να θεωρηθεί μια πολιτική νίκη για τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, καθώς μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας οι αναλυτές θεωρούσαν ότι η μάχη θα μπορούσε να κριθεί από μικρή διαφορά ψήφων.

Στην Καμπανία, με κύρια πόλη την Νάπολη, ο περιφερειάρχης Βιντσέντσο ντε Λούκα, του Δημοκρατικού Κόμματος, ξεπερνά το 50% των ψήφων.

Αντιθέτως, μη ικανοποιητικά φαίνονται για τη Λέγκα τα αποτελέσματα, καθώς το κόμμα ήλπιζε ότι θα επικρατήσει σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!