Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υστατη έκκληση στους Θεσσαλονικείς πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας
[Protagon]: Υστατη έκκληση στους Θεσσαλονικείς πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας

[Protagon]: Υστατη έκκληση στους Θεσσαλονικείς πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Υστατη έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, την ώρα που στο τραπέζι έχουν πέσει μέτρα αυστηροποίησης των ελέγχων, αλλά και περαιτέρω περιορισμών στις υφιστάμενες εξαιρέσεις μετακίνησης (SMS στο 13033).

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που μετέβη εκτάκτως την Τετάρτη στην πόλη μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, και απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς τούς παρακάλεσε:

«Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων, για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση για αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες, χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Στις συσκέψεις που είχε με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός έδωσε οδηγίες για περαιτέρω εντατικοποίηση της εφαρμογής και εποπτείας των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, εξετάζεται η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας 21.00 – 5.00, επιβολή πλαφόν στον αριθμό των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων, ακόμα και το κλείσιμο όλων των σχολείων (και των Δημοτικών).

Κοινή διαπίστωση, βάσει των στοιχείων από την εξέταση των λυμάτων στην πόλη, του αριθμού των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, των εισαγωγών στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων και με δεδομένη την εκτόξευση της θετικότητας (ένας στους τρεις που ελέγχονται είναι θετικοί στον ιό, αποτελεί ότι πλέον απειλείται η δημόσια υγεία και όχι μόνο οι αντοχές των νοσοκομείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!