Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ισραήλ: Συνελήφθησαν οι δύο τελευταίοι Παλαιστίνιοι που είχαν αποδράσει μέσα από τούνελ
[Protagon]: Ισραήλ: Συνελήφθησαν οι δύο τελευταίοι Παλαιστίνιοι που είχαν αποδράσει μέσα από τούνελ

[Protagon]: Ισραήλ: Συνελήφθησαν οι δύο τελευταίοι Παλαιστίνιοι που είχαν αποδράσει μέσα από τούνελ

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς την Κυριακή ότι συνελήφθησαν οι δύο τελευταίοι κρατούμενοι που απέδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γκιλμπόα, στο βόρειο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στον ανατολικό τομέα της πόλης Τζενίν.

«Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε επιτυχώς κατόπιν κοινής επιχείρησης του στρατού, της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, o Αβιχάι Αντραΐ.

Πρόκειται για τον Αϊμάν Καμάτζι, 35 ετών, και τον Μουνάντελ Ινφαγιάτ, 26 ετών.

Ο πρώτος, από το Καφρ Νταν, κοντά στη Τζενίν, είχε συλληφθεί το 2006 και καταδικάστηκε να εκτίσει ισόβια για την απαγωγή και τη δολοφονία του Ελιάχου Ασέρι, νεαρού ισραηλινού εποίκου. Ο Ινφαγιάτ συνελήφθη το 2020 και αναμένει να μάθει την ποινή που θα του επιβληθεί. Είχε συλληφθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν για την δραστηριότητά του στις τάξεις της ένοπλης οργάνωσης.

Την 6η Σεπτεμβρίου, έξι Παλαιστίνιοι που κρατούνταν στη φυλακή αυτή υψίστης ασφαλείας καθώς είχαν καταδικαστεί για την εμπλοκή τους σε αντιισραηλινά βίαια επεισόδια, μπόρεσαν να αποδράσουν μέσα από σήραγγα που έσκαψαν ως το εξωτερικό.

Οι έξι δραπέτες, που χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» στην παλαιστινιακή πλευρά, μετατράπηκαν στα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα για τις ισραηλινές αρχές, που ανέπτυξαν δυνάμεις του στρατού και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να τους εντοπίσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!