Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ισραήλ: Ιστορικά εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Τελ Αβίβ
[Protagon]: Ισραήλ: Ιστορικά εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Τελ Αβίβ

[Protagon]: Ισραήλ: Ιστορικά εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Τελ Αβίβ

Ακόμα μία ιστορική πρωτιά στις σχέσεις του αραβικού κόσμου με το Ισραήλ σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν η πρώτη χώρα του Κόλπου που άνοιξε πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Ο απεσταλμένος των ΗΑΕ χαιρέτισε τις εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες που θα φέρουν οι στενότερες σχέσεις, στη διάρκεια τελετής στην οποία παραβρέθηκε ο ισραηλινός πρόεδρος.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν εξομάλυναν πέρυσι τις σχέσεις με το Ισραήλ στο πλαίσιο των λεγόμενων «Συμφωνιών του Αβραάμ», που επιτεύχθηκαν με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης Τραμπ.

Στη συνέχεια, το Σουδάν και το Μαρόκο έκαναν επίσης κινήσεις για την εγκαθίδρυση σχέσεων με το Ισραήλ.

Το άνοιγμα της πρεσβείας, η οποία βρίσκεται στο κτίριο του χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ, πραγματοποιήθηκε μετά τα εγκαίνια της πρεσβείας του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον προηγούμενο μήνα.

«Μετά την εξομάλυνση των σχέσεων, είδαμε για πρώτη φορά συνομιλίες για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες», δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Χάτζα, αφού ύψωσε τη σημαία της χώρας του έξω από το κτίριο.

Οι σημαίες των δύο χωρών κυματίζουν έξω από το κτίριο της πρεσβείας

«Υπογράψαμε μείζονες συμφωνίες σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένης της οικονομίας, των αεροπορικών ταξιδιών, της τεχνολογίας και του πολιτισμού».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, χαρακτήρισε το άνοιγμα της πρεσβείας «σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας προς το μέλλον, την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια» για τη Μέση Ανατολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!