Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ισπανία και Τσεχία αναστέλλουν τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης
[Protagon]: Ισπανία και Τσεχία αναστέλλουν τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης

[Protagon]: Ισπανία και Τσεχία αναστέλλουν τους εμβολιασμούς της πρώτης δόσης

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα για τον ρυθμό εμβολιασμού ήταν ενθαρρυντικά και φαινόταν ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το καλοκαίρι η πολυπόθητη ανοσία, τουλάχιστον στις ευαίσθητες στον κορονοϊό ομάδες του πληθυσμού στις περισσότερες περιοχές του κόσμου. Δυστυχώς, όμως, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλάζουν τον ρυθμό αύξησης της ανοσίας και αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα συστήματα δημόσιας υγείας και στην παγκόσμια οικονομία.

Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει περισσότερες από 71 εκατομμύρια δόσεις επτά διαφορετικών εμβολίων σε 65 χώρες, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ομως, οι αριθμοί που συλλέγονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την ηλεκτρονική πλατφόρμα Our World in Data θα σταματήσουν να αυξάνονται με την ίδια ταχύτητα, καθώς τα εμβόλια τελειώνουν.

Ποσοστό του πληθυσμού που έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε διάφορες χώρες

Οι πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι πατούν φρένο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα λόγω έλλειψης εμβολίων είναι η Ισπανία και η Τσεχία.

Οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης ανέστειλαν την Τετάρτη τους εμβολιασμούς της Covid-19 γι’ αυτήν και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τελειώνουν οι δόσεις που έχουν στη διάθεσή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγνάθιο Αγουάδο.

«Η περιφέρεια σταμάτησε τους νέους εμβολιασμούς ώστε να χρησιμοποιήσει τις λίγες δόσεις που έχει ακόμη για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν λάβει την πρώτη», δήλωσε ο Αγουάδο στους δημοσιογράφους τοπικών Μέσων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!