Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Ισπανία περιορίζει το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 55 ετών
[Protagon]: Η Ισπανία περιορίζει το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 55 ετών

[Protagon]: Η Ισπανία περιορίζει το εμβόλιο της AstraZeneca στους κάτω των 55 ετών

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης -και παρά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων- αποφασίζουν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 65 ετών.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή και αυτό ότι θα περιορίσει τη χρήση του και μάλιστα σε ηλικίες κάτω των 55 ετών.

Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Σουηδία, αλλά και η Ελλάδα, καθόρισαν ηλικιακά όρια για το εμβόλιο, που έχουν αναπτύξει η βρετανο-σουηδική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λόγω της έλλειψης αξιολόγησης των κινδύνων στους ηλικιωμένους.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αντίστοιχη αποτελεσματικότητα κατά της παραλλαγής του κορονοϊού που κυκλοφορεί στην Βρετανία, όπως και στις παραλλαγές που κυκλοφορούσαν προηγουμένως.

Τα δεδομένα, υπό μορφήν προδημοσίευσης, δίνουν στοιχεία από πρόσφατες αναλύσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στην μείωση του χρόνου αναπαραγωγής και του ιικού φορτίου, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται σε μειωμένη μετάδοση της νόσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!