Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εισαγγελέας στη δίκη για τον Τζορτζ Φλόιντ: Ο αστυνομικός πρόδωσε τον όρκο του
[Protagon]: Εισαγγελέας στη δίκη για τον Τζορτζ Φλόιντ: Ο αστυνομικός πρόδωσε τον όρκο του

[Protagon]: Εισαγγελέας στη δίκη για τον Τζορτζ Φλόιντ: Ο αστυνομικός πρόδωσε τον όρκο του

Ακόμα και όταν είπαν στον Ντέρεκ Σόβιν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είχε πια σφυγμό, ο αστυνομικός συνέχισε να τον πιέζει με το γόνατό του στον αυχένα.

Ο Σόβιν «πρόδωσε» τον όρκο του αστυνομικού και «έκανε χρήση υπέρμετρης και παράλογης βίας», τον Μάιο του 2020, σε βάρος του Φλόιντ, είπε ο εισαγγελέας Τζέρι Μπλάκγουελ, ανοίγοντας την πολύκροτη δίκη στη Μινεάπολη.

«Θα σας παρουσιάσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο Σόβιν απέχει πολύ από το να είναι αθώος», ανέφερε προς τους ενόρκους, υπενθυμίζοντας πως ο αστυνομικός παρέμεινε με το γόνατό του να πιέζει τον λαιμό του θύματος, που είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος και στον οποίο φορούσε χειροπέδες, για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Η κατηγορούσα αρχή έδειξε στους ενόρκους το βίντεο της δολοφονίας και πρόσθεσε ότι η δίκη δεν είναι «η δίκη της αστυνομίας ή των αστυνομικών μεθόδων».

Ο εισαγγελέας είπε ότι οι αστυνομικοί «κάνουν μια δύσκολη δουλειά και πρέπει, ορισμένες φορές, να λαμβάνουν αποφάσεις σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου».

Ομως, συνέχισε: «αυτό δεν συνέβη εδώ», το σκηνικό διήρκεσε «479 δευτερόλεπτα όχι ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Σόβιν πρόδωσε τον αστυνομικό του όρκο. Εβαλε τα γόνατά του πάνω στον λαιμό και την πλάτη του Φλόιντ, συντρίβοντάς τον μέχρι την τελευταία του ανάσα, μέχρι που του αφαίρεσε την ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!