Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ηρθαν τα self tests – αγώνας δρόμου για να φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία
[Protagon]: Ηρθαν τα self tests – αγώνας δρόμου για να φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία

[Protagon]: Ηρθαν τα self tests – αγώνας δρόμου για να φτάσουν εγκαίρως στα φαρμακεία

Οι πρώτες παρτίδες των self tests έφτασαν στην Ελλάδα και όπως έγινε γνωστό από την Τρίτη θα ξεκινήσει η διανομή τους στα φαρμακεία –πρώτα στα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, και έπειτα στα φαρμακεία όλης της χώρας. Στόχος, όπως ανέφεραν από την κυβέρνηση, είναι ως το τέλος της εβδομάδας αυτά τα τεστ αυτοδιάγνωσης να έχουν φτάσει σε όλη τη χώρα ώστε να μπορούν να τα προμηθευτούν κατά προτεραιότητα οι μαθητές Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί.

Ως γνωστόν τα self tests θεωρούνται το βασικό εργαλείο για την επαναλειτουργία των Λυκείων την οποία η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη 12η Απριλίου. Ομως για να γίνει αυτό και εφόσον η Επιτροπή δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα σχολικών μονάδων, πρέπει οι μαθητές να έχουν εξασφαλίσει εγκαίρως τα τεστ πράγμα όχι βέβαιο.

Η Αριστοτελία Πελώνη, κυβερνητική εκπρόσωπος, ανέφερε σχετικά κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών:

«Στη φαρέτρα της ατομικής και συλλογικής άμυνας έχουμε τώρα και τα self test, τα οποία θα διανέμονται δωρεάν -τέσσερα κάθε μήνα- σε όλους τους πολίτες. Θα αρχίσει σταδιακά η παράδοση στα φαρμακεία, αρχικά των αστικών κέντρων. Στόχος είναι έως το τέλος της εβδομάδας να διατίθενται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας επαρκείς ποσότητες για να προμηθεύσουν σε πρώτη φάση τους μαθητές λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!