Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Υπουργικό: Δύο γυναίκες επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας
[Protagon]: Υπουργικό: Δύο γυναίκες επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

[Protagon]: Υπουργικό: Δύο γυναίκες επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου -μέσω τηλεδιάσκεψης- υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία μεταξύ άλλων θα επιλεγούν οι νέοι πρόεδροι του Αρείου Πάγου (+ πέντε αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Δικαστηρίου) και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης το υπουργικό αναμένεται να εγκρίνει τις τοποθετήσεις της Αγγελικής Αλειφεροπούλου στην προεδρία του Αρείου Πάγου και την Μαίρης-Ειρήνης Σαρπ σε αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από τη λίστα με τους έξι υποψηφίους που έστειλε στη Βουλή για γνωμοδότηση το υπουργείο Δικαιοσύνης, πλειοψήφησαν κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία στη Διάσκεψη των Προέδρων, οι αντιπρόεδροι σήμερα του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, που είναι και η αρχαιότερη στο Σώμα, μετά την ακρόασή της έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Οι συνυποψήφιες της κυρίας Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, δεν προσήλθαν σε ακρόαση στη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά απέστειλαν επιστολές όπου εξηγούσαν ότι αιτία της άρνησής τους είναι ότι ενώ είχαν επιλεγεί από το προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις της Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι τοποθετήσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν επειδή ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε υπογράψει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα.

Η γνωμοδότηση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το υπουργικό συμβούλιο, όπως έχει συμβεί στις τελευταίες κρίσεις των ανωτάτων δικαστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!