Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Από εβδομάδα οι ανακοινώσεις
[Protagon]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Από εβδομάδα οι ανακοινώσεις

[Protagon]: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Από εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις κατηγορίες εκείνες των επαγγελματιών στις οποίες θα ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός .

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας επίσης, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης από τις 15 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων.

Η αρχή θα γίνει με τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας, για να πάρουν σειρά οι υγειονομικοί, ενώ επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί και η υποχρεωτικότητα στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άλλης μία χρονιάς με τηλεκπαίδευση και τα παιδιά εκτός σχολικού περιβάλλοντος

«Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον νότιο τομέα Αθηνών, όπου εντοπίζεται ιδιαίτερα αυξημένη θετικότητα το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών», σημείωσε στο briefing της Πέμπτης η Αριστοτελία Πελώνη για να προσθέσει:

«Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχονται όπως προκύπτει από ιχνηλατήσεις, από χώρους διασκέδασης».

Υψηλό επίσης είναι και το ποσοστό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων που αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης τη συμμετοχή τους σε συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο, οπότε «με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκαν και τίθενται από σήμερα σε ισχύ αυστηρά μέτρα σε χώρους εστίασης, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!