Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υποχρεωτικό τεστ σε όλους όσους παρουσιάζονται στον στρατό τον Σεπτέμβριο
[Protagon]: Υποχρεωτικό τεστ σε όλους όσους παρουσιάζονται στον στρατό τον Σεπτέμβριο

[Protagon]: Υποχρεωτικό τεστ σε όλους όσους παρουσιάζονται στον στρατό τον Σεπτέμβριο

Με γνώμονα την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, θα πραγματοποιηθούν τεστ για κορονοϊό σε όλους τους υπόχρεους σε στράτευση που παρουσιάζονται τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και τα τεστ θα γίνουν από κλιμάκια των ΕΔ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Περαιτέρω, η ΓΓΠΠ σε στενή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, θα αποστέλλει με προσωπικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), καθώς και με SMS, προς όλους τους νέους στρατεύσιμους και στα τρία σώματα των ΕΔ, χρήσιμες οδηγίες προστασίας ενόψει της κατάταξής τους.

Το μήνυμα προς τους νέους στρατεύσιμους θα αναφέρει ότι «στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θέλει πριν την κατάταξή σου να σου επιστήσει την προσοχή για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αλλά κυρίως την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν την κατάταξη. Αν πριν την ημερομηνία κατάταξής σου παρουσιάσεις συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, επικοινώνησε αμέσως με τον γιατρό σου ή τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 2105212054. Στην περίπτωση που νοσεί άτομο του στενού οικογενειακού σου κύκλου, ενημέρωσε εγκαίρως την υγειονομική υπηρεσία της μονάδας κατάταξής σου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!