Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υποχρεωτικά μόνο για εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας
[Protagon]: Υποχρεωτικά μόνο για εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας

[Protagon]: Υποχρεωτικά μόνο για εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας

Αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν να φιλοξενούνται σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, όπως ανέφερε o υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης το μεσημέρι της Τρίτης, εξειδικεύοντας τα μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας, που παρουσίασε τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ ).

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, από την Παρασκευή 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Επίσης, από τις 16 Ιουλίου, τα εστιατόρια (εσωτερικοί χώροι), οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους με κάλυψη 85%.

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία, δηλαδή να εξυπηρετούν είτε μόνο εμβολιασμένους, είτε να μην κάνουν διαχωρισμό και να λειτουργούν με όλα τα μέτρα προφύλαξης.

«O,τι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μεικτή λειτουργία, ό,τι είναι κλειστό έχει υποχρεωτικά αμιγή λειτουργία», είπε ο υπουργός.

Oπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης είναι έτοιμα και τα ειδικά σήματα τα οποία θα μπορεί η κάθε επιχείρηση να τα «φορτώνει» και να τα χρησιμοποιεί από το gov.gr

Για τα πανηγύρια, καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης της κατά τόπων εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!