Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υποχώρηση στην Εστίαση: Με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12–17 ετών
[Protagon]: Υποχώρηση στην Εστίαση: Με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12–17 ετών

[Protagon]: Υποχώρηση στην Εστίαση: Με αρνητικό rapid test οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12–17 ετών

Με επίδειξη αρνητικού rapid test 48 ωρών θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Από την κυβέρνηση επιμένουν ότι αυτός ήταν εξ αρχής ο σχεδιασμός, για «κοινωνικούς λόγους», ωστόσο εκπρόσωποι της εστίασης δήλωσαν ότι η δυνατότητα για αρνητικό rapid test αντί της απαίτησης για πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τις συγκεκριμένες ηλικίες (όπως συμβαίνει για τους ενήλικους) προήλθε ύστερα από πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία.

Αν συνέβη το τελευταίο, συνιστά υποχώρηση από την κυβέρνση, δεδομένου ότι το μείζον, θεωρητικά, είναι να πειστούν και να πιεστούν οι ανήλικοι 12-17 ετών να εμβολιαστούν και όχι να τους επιτρέπονται προνόμια που έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή οι νοσήσαντες ενήλικες.

Το ΦΕΚ, στο πλαίσιο των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, στα οποία οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης είναι έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις εστίασης σε εσωτερικό χώρο περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.

Για τα παιδιά 5-11 ετών, για την είσοδό τους στις ανωτέρω επιχειρήσεις, δύνανται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!