Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υπό επανεξέταση και στην Ελλάδα οι ηλικίες που θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca
[Protagon]: Υπό επανεξέταση και στην Ελλάδα οι ηλικίες που θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca

[Protagon]: Υπό επανεξέταση και στην Ελλάδα οι ηλικίες που θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τέθηκε εκ νέου το εμβόλιο των Οξφόρδης/AstraZeneca, μετά τα τέσσερα ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό.

Η ΕΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει και πάλι η ηλικιακή κατηγοριοποίηση για τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος, εφόσον τελικά φανεί ότι υπήρξε κάποια συσχέτιση μεταξύ των περιστατικών και του εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή οι υγειονομικές Αρχές της χώρας διερευνούν προσεκτικά ένα προς ένα τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν μετά από τη χορήγηση συγκεκριμένου εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή επίσημα διερευνώνται τέσσερα περιστατικά για τη συσχέτιση πρόκλησης θρόμβων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και αύριο. Ολα τα ύποπτα περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν υπάρχουν άλλα».

Για το ενδεχόμενο τα περιστατικά αυτά να οδηγήσουν σε πρόωρη παύση των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Astrazeneca, ο ίδιος τόνισε πως δεν θεωρεί πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Να πούμε ότι πέρα από τα περιστατικά, πολλές χιλιάδες κόσμου έχει εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca και αυτοί είναι οι αριθμοί που κινούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση όλα τα επιστημονικά όργανα και οι επιστήμονες είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να αξιολογούνται αυτά τα περιστατικά και να λαμβάνονται οι αποφάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!