Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Υπάρχει μέλλον στην Δημοκρατική Παράταξη;»
[Protagon]: «Υπάρχει μέλλον στην Δημοκρατική Παράταξη;»

[Protagon]: «Υπάρχει μέλλον στην Δημοκρατική Παράταξη;»

Το μέλλον και η βιωσιμότητα της Δημοκρατικής Παράταξης ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά (Π3) στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης με την συμμετοχή των Γιάννη Δατσέρη, Εύας Καϊλή, Σταμάτη Μαλέλη, Παντελή Καψή, Γιάννη Μεϊμάρογλου και Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ενα πάνελ το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το μωσαϊκό του ευρύτερου προοδευτικού χώρου,

Ο διάλογος ξεκίνησε με ένα ιντριγκαδόρικο ερώτημα του Γιώργου Τράπαλη, ιδρυτικού μέλους της Π3: «Τελικά υπάρχει μέλλον στην δημοκρατική παράταξη εντός των υπαρχόντων σχημάτων ή πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας;». Οι τοποθετήσεις των ομιλητών, σε κάποιες περιπτώσεις εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρισταμένων – είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.

«Η Δημοκρατική Παράταξη κινδυνεύει να μείνει παρατηρητής των εξελίξεων. Να υπο-αντιπροσωπεύεται από κόμματα αναντίστοιχα των ιστορικών προηγουμένων (Κόμμα Φιλελευθέρων, Ενωση Κέντρου, ΠΑΣΟΚ) τόσο ως προς το μέγεθος, αλλά και ως προς το ειδικό βάρος. Επιτρέπει σε αντιπάλους ψευδεπίγραφες επικοινωνιακές πρακτικές» τόνισε ο Γιάννης Δατσέρης και επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Παράταξη «οφείλει να διεκδικήσει ένα ποσοστό άνω του 13% ώστε να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος θα μπορεί να επιβάλλει την ατζέντα του. Η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να εκπέμπει κυβερνησιμότητα». Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Γιάννης Δατσέρης περιέγραψε το προφίλ του ηγέτη που θα ήθελε να δει επικεφαλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!