Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υπαναχωρεί ο Ιερώνυμος: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, όχι τελετές εκτός ναών
[Protagon]: Υπαναχωρεί ο Ιερώνυμος: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, όχι τελετές εκτός ναών

[Protagon]: Υπαναχωρεί ο Ιερώνυμος: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, όχι τελετές εκτός ναών

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πρόκειται να τελέσει τον αγιασμό των υδάτων, αύριο Τετάρτη ανήμερα των Θεοφανίων, σε ακτή της Αττικής, όπως είχε γίνει γνωστό από την Εκκλησία, η οποία αντιδρούσε στην απαγόρευση στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε την Τρίτη –και αφού είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών– ορίζεται ότι ο αγιασμός στη θάλασσα θα γίνει μόνο από έναν κληρικό και θα διεξαχθεί σε τόπο που δεν θα ανακοινωθεί.

Η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου επισημαίνει: «Επειδή επιθυμώ να δώσω πρώτος το καλόν παράδειγμα, σας γνωρίζω ότι δεν θα κάμω χρήση της εξουσιοδοτήσεως» από την Ιερά Σύνοδο. Χθες η ΔΙΣ τον είχε εξουσιοδοτήσει να αγιάσει τά ύδατα σε ακτή της Αττικής, εντός των ορίων της δικαιοδοσίας του.

Σε ό,τι αφορά τους ναούς, ο αρχιεπίσκοπος ζητεί την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων που ίσχυσαν και για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε εντολή στους ναούς της αρχιεπισκοπής να τελέσουν μία σύντομη λειτουργία, που θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 08:30.

«Ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείαι, πομπαί ή και τελεταί ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους», επισημαίνεται σχετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!