Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε όλο τον κόσμο
[Protagon]: Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε όλο τον κόσμο

[Protagon]: Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer σε όλο τον κόσμο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer για να τις δωρήσουν όλο τον κόσμο, σε χώρες με μεγάλες ανάγκες, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εμβολιαστεί το ταχύτερο δυνατό ο πληθυσμός του πλανήτη.

Φέτος θα δοθούν 200 εκατομμύρια δόσεις και οι υπόλοιπες το πρώτο μισό του επόμενου έτους. Η Pfizer συμφώνησε να τις πωλήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε τιμή που καλύπτει μόνο το κόστος, ανέφερε η Washington Post , επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Η διανομή θα γίνει μέσα από το πρόγραμμα Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που βοηθά στο αναπτυσσόμενες χώρες να αποκτήσουν πιο γρήγορα πρόσβαση στα εμβόλια τα οποία ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να αγοράσουν.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία (έφτασε στην Ευρώπη σήμερα Τετάρτη). Παρών κατά την ανακοίνωση από τον πρόεδρο θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η προεδρία Μπάιντεν είχε επισημάνει ότι θα διανείμει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δόσεις ως τα τέλη Ιουνίου. Την περασμένη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα διανείμει 25 εκατομμύρια δόσεις, τις περισσότερες μέσω του προγράμματος Covax και τις υπόλοιπες απευθείας σε χώρες με σοβαρά ξεσπάσματα του κορονοϊού όπως είναι η Ινδία.

Σε κάθε περίπτωση η πανδημία και η αντιμετώπισή της θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της G7, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι πιέσεις προς τις πλουσιότερες χώρες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διάθεση επαρκούς αριθμού δόσεων στις αναπτυσσόμενες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!