Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΗΠΑ: Στα διεθνή δικαστήρια το τουρκολιβυκό μνημόνιο
[Protagon]: ΗΠΑ: Στα διεθνή δικαστήρια το τουρκολιβυκό μνημόνιο

[Protagon]: ΗΠΑ: Στα διεθνή δικαστήρια το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Μάλλον απρόσμενη ήταν η είδηση από την Αίγυπτο, κρυμμένη μέσα σε μία συνέντευξη αμερικανού διπλωμάτη η οποία αφορούσε το Λιβυκό.

Μιλώντας στο Μέσο του Καΐρου «Αλ Αχράμ» , ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αίγυπτο Ρίτσαρντ Νόλαν ανέπτυξε σημεία του αμερικανικού σχεδίου περί εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στη Λιβύη. Φυσικά, το ενδιαφέρον των Αμερικανών επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση του ρόλου του ρωσικού παράγοντα στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή εν γένει, ωστόσο από την τοποθέτηση του Νόλαν διεφάνη και η πρόθεση των Αμερικανών να χαλιναγωγήσουν κάπως την Τουρκία και σε κάθε επίπεδο.

Ετσι φθάνουμε και στο σημείο που αφορά άμεσα την Ελλάδα.

Ο Νόλαν δέχθηκε ερώτηση και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο που έχουν υπογράψει ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο λίβυος «αναγνωρισμένος» πρωθυπουργός Σάραζ και το οποίο εξαφάνισε από τον χάρτη ελληνικά νησιά. Χωρίς περιστροφές ο Νόλαν κατέστησε με έμμεσο τρόπο σαφές ότι η αμερικανική πλευρά έχει αντιληφθεί το τσουνάμι που προκάλεσε και προκαλεί στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου εκείνη η τουρκική πρωτοβουλία – η «αμφισβητούμενη», όπως είπε και ο ίδιος.

Δήλωσε ο Νόλαν: «Ανεξάρτητα από το γιατί υπογράφηκε το μνημόνιο, ο αντίκτυπός του και το πώς προχωρά είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί μέσω διεθνών νομικών διαδικασιών στα δικαστήρια, και νομίζω ότι τα μέρη, και από τις δύο πλευρές, το αναγνωρίζουν αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!